Hyvää nimipäivää:


 

Historia

Etelä-Pohjanmaan Kirkkomusiikkipiiri on perustettu vuonna 1975. Piirin ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Teuvan kanttori Antti Saksa. Hänen puheenjohtajakautensa kesti 12 vuotta. Vuonna 1988 aloitti opettaja, d.c. Esko Petäjä Isostakyröstä oman puheenjohtajakautensa. Vuoden 2008 alusta puheenjohtajana aloitti  Kauhavan kanttori d.c. Anneli Urvanta ja hänen jälkeensä Leila Kotamäki Ähtäristä.

Kunniakas sihteerikausi on piirin sihteerillä Asteri Mansikkaviidalla, joka on aloittanut oman pestinsä 1978 ja se jatkui aina vuoden 2008 loppuun. Sinikka Pekkanen toimi ensimmäisenä sihteerinä 1975 -77.

Antti Saksa on nimetty piirin kunniapuheenjohtajaksi. Hän on osallistunut kutsuttuna piirihallituksen kokouksiin varsin aktiivisesti vieläkin.

Ensimmäiset piirin järjestämät kuorokurssit pidettiin Seinäjoella v. 1977. Nykyisin on tullut tavaksi järjestää ainakin kahdet kuorokurssit vuosittain.

Piiri on järjestänyt omat kirkkomusiikkijuhlat joka viides vuosi, tavallisesti vuotta ennen valtakunnallisia kirkkomusiikkijuhlia.

Viimeisimmät juhlat on järjestetty seuraavasti: Ylistaro 1990, Lapua 1995, Seinäjoki 2000, sitten Alajärvi ,Nurmo ja Ähtäri. Juhlilla on koettu upeasti jo seuraavien valtakunnallisten laulujuhlien ohjelmiston sointia.

Etelä-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiiri on saanut lähes jatkuvan edustuksen myös Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallitukseen. Piiristämme on liittohallituksessa toiminut Paavo Kaukosalo, Esko Petäjä ja Anneli Urvanta.

Rahastonhoitajina ovat toimineet Varpu Saksa Teuvalta, Tapani Piirto Kurikasta ja Päivi Birling Teuvalta. Päivi jatkaa tehtävässään edelleen.

Olemme pyrkineet kohottamaan kuorojemme tasoa hankkimalla mahdollisimman päteviä kuorokouluttajia. Heistä tunnetuimpia ovat olleet mm. Astrid Riska, Heikki Liimola, Pasi Hyökki, Ilmo ja Marjukka Riihimäki, Juha Kuparinen, Timo Nuoranne, Juhani Haapasalo, Sari Ala-Kulppi ja Kari Pappinen. Jokaisella heillä on ollut meille paljon annettavaa.